Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Biszkopt pomarańczowy – tradycja i podstawa, ale w nowym wydaniu. Do masy nie dodałam kakao, a prawdziwą czekoladę, więc w efekcie osiągnęłam biszkopt prawdziwie czekoladowo pomarańczowy. Poza tym jest dokładnie taki, jaki powinien być biszkopt: nie za suchy i nie za mokry, nie za puszysty i nie za ciężki, stabilny, ale lekki, elastyczny, ale dający solidne wsparcie kremom i dekoracjom.
W pierwszej wersji zrobiłam ten biszkopt na bazie czekolady pomarańczowej, więc ma on świetny charakterystyczny aromat. Oczywiście smak ten można zmodyfikować, używając innej czekolady. Mój biszkopt pomarańczowy idealnie pasował do kremu whisky i pomarańczowej żelki, ale następnym razem nie zawaham się użyć czekolady w innym smaku i skomponować jej z innymi dodatkami.
Biszkopt pomarańczowy ma też w składzie maślankę, więc jest mięciutki, wilgotny, zarazem lekki i stabilny. Będzie świetną bazą pod tort musowy, ale i w tradycyjnym dobrze sobie poradzi. Bardzo polecam biszkopt czekoladowo pomarańczowy i jego inne – czekające na odkrycie – odsłony!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
15 minut
1 biszkopt fi18 h5
Biszkopt
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
3 Responses
Witam, czy ten biszkopt pomarańczowy trzeba nasączać?
Wedle uznania. Osobiście nasączam bardzo mało i do smaku 🙂
Dziękuję, zrobiłam jak Pani proponowała i wyszło dobrze🙂