
Jak przygotować ofertę świąteczną
Co roku z naszymi niezrównanymi ekspertkami zbieramy się do ujęcia w całość naszych przemyśleń na temat oferty świątecznej w naszych pracowniach i cukierniach. Ale sami
Ach, ta czerń! Czarny tynk do tortu potrafi, dosłownie, spędzić nam sen z powiek. Mieszamy, szukamy nowych barwników, znów mieszkamy i próbujemy i… klapa. A to szarobure, a to niejednolite. Uzyskanie prawdziwie głębokiej, czarnej czerni ganache czy dripu do tortu wydaje się niemożliwe do osiągnięcia.
Tymczasem czarne torty zbierają oklaski na salonach. Inspiracje nocnym niebem i kosmosem, Gwiezdne Wojny, czy wytworne piętrusy w czerni i złocie – pociągają bardzo nas wszystkich i zachęcają do kolejnych prób. Jak zrobić czarny ganache do tynkowania?
Z pomocą przychodzi nam Food Colours! Ten krótki filmik przekona Was naocznie, że tort czarny jak noc nie jest niedościgłym marzeniem i na pewno następnym razem się uda!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Barwniki w żelu Food Colours:
W tym tutorialu pokazano jak zrobić tradycyjny ganache, czyli czekolada i śmietana, i zabarwić go na czarny kolor używając do tego barwnika w żelu.
Proporcje:
Podgrzewamy do 50C, aż czekolada się rozpuści.
W tym tutorialu pokazano jak zrobić ganache z dodatkiem masła i zabarwić go na czarny kolor używając do tego barwnika w proszku.
Proporcje:
W pierwszej opcji dodajemy 1,8g czarnego barwnika Food Colours Fruity Line Blackberry, do miękkiego masła.
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Co roku z naszymi niezrównanymi ekspertkami zbieramy się do ujęcia w całość naszych przemyśleń na temat oferty świątecznej w naszych pracowniach i cukierniach. Ale sami
Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Dołącz do nas już dzisiaj!
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!
Jedna odpowiedź
Jestem Wam, Akademio 🙂, turbo wdzięczna za ten sposób na czarny tynk! W końcu wychodzi. Zawsze! I nie trzeba się bawić w chłodzenie-podgrzewanie-chłodzenie-podgrzewanie, etc 😉 to sztosik jest!