Szukaj
Jak obłożyć tort masą cukrową

Jak obłożyć tort masą cukrową

Jak uzyskać ostry kant z masy cukrowej na torcie, to jedno z częściej pojawiających się pytań na naszej grupie na Fecabooku. Dlatego wychodzę na przeciw oczekiwaniom i w tym tutorialu pokazuję jak obłożyć tort masą cukrową i uzyskać ostry kant. Co więcej, przedstawiam dwa różne sposoby na uzyskanie wspomnianego ostrego kantu. Metoda, o której mowa w tym szkoleniu, najlepiej sprawdza się kiedy masa cukrowa jest elastyczna. Więc jeśli Twoja masa jest sztywna i się rwie, zajrzyj do tutorialu na temat innej metody powlekania tortu masą cukrową.

Magda Kubiś
Magda Kubiś

O autorze

Założycielka Akademii Tortu. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Czego się nauczysz

Jak przygotować masę cukrową do obłożenia tortu.
Jakich użyć narzędzi.
Jak powlec tort masą cukrową.
Jak uzyskać ostry kant na dwa różne sposoby.

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Narzędzia

Podstawowe

Wałek
Patera obrotowa
Packa

Dekoratorskie

Miarka krawiecka
Załóż konto

Załóż darmowe konto

1
Dane
2
Tel.
3
Adres
4
Email
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto *
Państwo *
Skąd dowiedziałaś się o Akademii Tortu? *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Rozdziały tutorialu

Potrzebne narzędzia.
0:06
Jak uelastycznić masę cukrową.
1:56
Jak rozwałkować masę i pozbyć się pęcherzy.
5:22
Powlekanie tortu masą.
6:22
Jak uzyskać ostry kant.
10:14
Jak uzyskać ostry kant 2gi sposób.
10:45

Jak powlec tort masą cukrową

Przepisy, o których wspomnieliśmy

Czarna masa cukrowa
Czarna masa cukrowa
Biała masa cukrowa
Biała masa cukrowa

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Jaki tynk pod masę cukrową
Jaki tynk pod masę cukrową
Pęcherze pod masą cukrową
Pęcherze pod masą cukrową

Przypnij na pinterest

Jak obłożyć tort masą cukrową

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

Dodaj komentarz

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Artykuły

Rodzaje kremów cukierniczych

Rodzaje kremów cukierniczych 

Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również

Więcej »

Reklama

Dodaj swoje zdjęcie

Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.

Załóż konto

Załóż darmowe konto

1
Dane
2
Tel.
3
Adres
4
Email
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto *
Państwo *
Skąd dowiedziałaś się o Akademii Tortu? *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ

Zaloguj się

Tutorial

Jak obłożyć tort masą cukrową

39 zł

Twoje dane
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.