
Co zrobić z białek?
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Pasta orzechowa z orzechów laskowych to wspaniały i uniwersalny produkt, który warto zrobić samodzielnie w domu. Jestem fanką przygotowywania domowych wersji rozmaitych produktów, czy półproduktów i pasty z wszelkich orzechów na ogół wykonuję samodzielnie. Przede wszystkim doceniam to, że panuję nad składem takiej pasty – robiąc ją w domu mam pewność, że to po prostu 100% orzechów, z pominięciem wszelkich polepszaczy, stabilizatorów, emulgatorów, cukru, tłuszczu etc.
Pasta orzechowa z orzechów laskowych powstała z orzechów, które kupiłam już uprażone. Z całym szacunkiem i sentymentem dla samodzielności, nie zbierałam ich i nie łuskałam własnoręcznie.
Pasta orzechowa z orzechów laskowych tym razem trafiła do ganache orzechowego, ale jej zastosowanie jest uniwersalne – nadaje się wspaniale po prostu do wszystkiego, na czele z wyjadaniem łyżką ze słoika.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
15 minut
1 porcja
Ja nie oczekuję od domowego produktu sklepowej gładkości, zwłaszcza, że wiem, że ta sklepowa gładkość często zależy od dodanych składników, których wcale mojej paście nie potrzebuję. Konsystencja z delikatną drobiną w zupełności mi odpowiada a w ten sposób w kilka minut mam gotową zdrową, czystą i tańszą domową pastę.
Na zdjęciu moje makaroniki z orzechowym ganache i frużeliną z czarnej porzeczki.
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 4.2 / 5. Ilość głosów 5
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!