
Torty komunijne 2022
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Wyjątkowe rabaty przeznaczone wyłącznie dla studentów Akademii Tortu z subskrypcją kwartalną, półroczną i roczną. Zniżki na zakupy i szkolenia u profesjonalistów.
Przydatne narzędzia do obliczania porcji, proporcji i wycen. Prawdziwa ulga w matematycznych zmaganiach ze słodką materią.
Wygodna, jasna i niezastąpiona formatka zamówienia. Ułatwia życie i porządkuje informacje - nieodzowna przy finalizowaniu zamówienia!
Szczegółowa i jasna informacja dla odbierających zamówiony tort! Instrukcje, jak przewozić tort, jak go przechowywać, kiedy wyjąć z lodówki, jak rozbroić i pokroić - wszystko w jednym miejscu.
Dobra umowa to fundament współpracy - zapewnia przejrzystość i jest punktem odniesienia w razie jakichkolwiek niejasności. Gotowa umowa, którą możecie dostosować do swoich potrzeb.
Jak kroić tort, by uzyskać pożądaną ilość porcji? Gotowe wykresy do druku dla Ciebie i Twoich klientów.
Plebiscyt na podsumowanie roku! Wspólnie wybierzmy mistrzów w kategoriach: produkt, sklep, technika, trend, przepis, książka, szkoleniowiec i osobowość roku!
Poleć Akademię znajomemu i uzyskaj rabat dla siebie i dla niego. Nie oszczędzaj rabatów dla siebie - dzieląc się nimi, możesz je pomnożyć!
Dostęp do wszystkich tutoriali, przydatne kalkulatory, sesje na żywo z ekspertami, prywatna grupa na FB, rabaty - cała wiedza i praktyka Akademii Tortu dla Ciebie. Wybierz swój pakiet!
Szkolenia i warsztaty prowadzone przez mistrzów branży cukierniczej. Praktyczna wiedza od podstaw, fundamenty dla początkujących i wyrafinowane techniki dla zaawansowanych.
Idealny prezent dla każdej wielbicielki i wielbiciela pięknych wypieków! Podarunek od serca, przemyślany, wybrany z czułością, albo i na ostatnią chwilę :) Gotowy do wydruku!
Doskonałe narzędzie do tynkowania tortów. Pomogą uzyskać idealnie płaski blat i ostre krawędzie. Dyski są uniwersalne: można je stosować do ganache, kremu maślanego i innych rodzajów tynku.
Piękne, unikalne książki z przepisami i praktycznymi wskazówkami. Wyjątkowe albumowe publikacje dla wielbicieli wypieków, idealne na prezent!
Biszkopt wegański to pierwszy świadomie roślinny przepis w Akademii Tortu. Wegańska kuchnia to kuchnia czysto roślinna, nie korzystająca z żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego – mleka, jaj, masła, śmietany, żelatyny, czy miodu. Wykluczanie rozmaitych składników jest coraz częstszym wyzwaniem przy komponowaniu tortów – jest to związane zarówno z różnymi alergiami, jak i coraz bardziej popularną dietą wegańską.
Szczerze się przyznam, nigdy nie byłam w stanie sobie wyobrazić, jak ma działać biszkopt wegański. Bez jajek? Jak to wyrośnie? Jak się utrzyma? Nasza wegańska ekspertka Gosia Miśkiewicz dodatkowo stosuje kuchnię czystą, mało przetworzoną i nie korzysta z żadnych sztucznych barwników, czy konserwantów. Czy wegańskie słodkości mają szansę się udać?
Przepis na wegański biszkopt okazał się prosty i na pewno wielokrotnie Wam się przyda. Mając taką podstawę, możemy zacząć bez niepotrzebnego stresu zgłębiać temat wegańskich słodkości i otworzyć sobie drzwi na rynek słodyczy dla bardziej restrykcyjnych klientów. Świat się zmienia, nabierzmy wiatru w żagle.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!
Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Dołącz do nas już dzisiaj!
Jeśli masz dodatkowe pytania skontaktuj się z nami! W tym celu możesz użyć formularza kontaktowego lub wysłać e-mail.
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!
2022 © Akademia Tortu ®
Made with ❤️ by Magda Kubiś
3 odpowiedzi
Dzień dobry, a czym można zastąpić mleko sojowe, bo syn jest alergikiem i nie może soi, mleka, jajka, pszenicy, nasion strączkowych, ryb.
Dzień dobry, ten przepis jest stworzony jako roślinna wersja biszkoptu najlepsza na początek przygody z wegańskimi wypiekami. Nie jest ani bez soi ani bez glutenu (orkisz zawiera gluten tak samo jak pszenica). Można zastąpić dowolnym mlekiem roślinnym ale z uwagi na mniejszą zawartość białka wyjdzie troszkę inny efekt. Jeśli będzie zainteresowanie to przygotuję inne przepisy, w których nie jest konieczne mleko sojowe oraz są całkowicie bezglutenowe.
Biszkopt jest super, jest mięciutki i soczysty. Ja spokojnie następnym razem użyje ten przepis na rozmiar większy bo wyrwał mi mocno i miałam dużo odcinków. Smakuje mocno bananowo wiec trzeba uważać jeśli ktoś nie lubi bananów.