Szukaj
Tort minionek bez masy cukrowej

Tort Minionek 3D

Efektowny projekt nie zawsze musi być bardzo skomplikowany, czy z wykorzystaniem trudnych technik – ten tort Minionek 3D jest tego najlepszym przykładem. Bardzo wdzięczny, sympatyczny i budzący same pozytywne emocje, jednocześnie jest naprawdę prosty do wykonania i wykończenia.

Tort, który Wam przedstawię jest wykonany w całości w kremie, co zdecydowanie umieszcza ten projekt w puli tortów dla początkujących. Na pewno każdy sobie z nim poradzi, co moim zdaniem jest jego ogromną zaletą i daje możliwość wykazania się mniej doświadczonym domowym cukiernikom.

Tort Minionek 3D w kremie będzie hitem na dziecięcych imprezach, a Wam nie będzie spędzał snu z powiek. Kilka dekoracji z masy cukrowej i gotowe!

Magda Kubiś
Magda Kubiś

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu Cake Room. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Czego się nauczysz

Jak otynkować wysoki tort
Jak złożyć tort z ukrytym piętrem
Jak zrobić dekoracje z masy cukrowej

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Narzędzia

Podstawowe

Linijka
Wsporniki plastikowe
Pojemnik na skrobię
Skalpel
Packa metalowa, h12cm
Wałek
Packa flexi
Packa
Szpatuła wygięta

Dekoratorskie

Forma silikonowa do guzików
Wałek strukturalny - materiał
Pędzel silikonowy
Miarka krawiecka
Narzędzie kulkowe
Radełko
Pędzel - duży, miękki
Narzędzie drezdeńskie

Podstawka / Stelaż

Podkład cukierniczy cienki (pod piętro tortu)
Podkład MDF

Wykrawaczki

Wykrawaczki okrągłe

Pozostałe

Linijka do quiltingu
Folia spożywcza

Masa cukrowa

Barwniki spożywcze

Pozostałe

Tyloza (CMC)
Planta (Trex, Crisco)
Załóż konto

Załóż darmowe konto

1
Dane
2
Tel.
3
Adres
4
Email
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto *
Państwo *
Skąd dowiedziałaś się o Akademii Tortu? *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Jak zrobić tort minionek bez masy cukrowej

Przydatne uwagi

  • Przełożony kremem tort zawsze musi być mocno schłodzony zanim zaczniemy w nim rzeźbić kształt.

Tutoriale, które mogą Ci się przydać

Przepisy, o których wspomnieliśmy

Idealny biszkopt czekoladowy
Idealny biszkopt czekoladowy
krem maślany na bezie szwajcarskiej
Krem maślany na bezie szwajcarskiej

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Tort a liczba porcji
Tort a liczba porcji

Przypnij na pinterest

Tort minionek bez masy cukrowej

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

Dodaj komentarz

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl

Artykuły

Rodzaje kremów cukierniczych

Rodzaje kremów cukierniczych 

Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również

Więcej »

Reklama

Dodaj swoje zdjęcie

Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.

Załóż konto

Załóż darmowe konto

1
Dane
2
Tel.
3
Adres
4
Email
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto *
Państwo *
Skąd dowiedziałaś się o Akademii Tortu? *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ

Zaloguj się

Tutorial

Tort Minionek 3D

39 zł

Twoje dane
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto
Państwo
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.
Magdalenki pistacjowe