
Jak obłożyć tort metodą panelową
- 15 minut instruktażu
Panelowanie tortu masą cukrową, to alternatywna metoda dla tradycyjnego powlekania. Standardowa metoda obkładania tortu może czasami sprawiać problemy. Dzieje się tak, kiedy np. masa cukrowa jest mało elastyczna i rwie się przy obkładaniu. Właśnie w takich przypadkach warto wypróbować alternatywną metodę. Czyli wspomniane panelowanie tortu masą cukrową. Jak to zrobić? Dowiesz się z tego tutorialu!
Nie zapomnij skorzystać z naszego kalkulatora aby dowiedzieć się ile masy cukrowej będzie Ci potrzebne do obłożenia tortu.
O autorze
Spis treści
Czego się nauczysz
Narzędzia, których potrzebujesz
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
- Packa
- Wałek
- Pędzel
- Skalpel lub ostry nóż
- Cyrkiel tnący
- Stolik obrotowy
- Szpilka
- Centymetr krawiecki
- Nóż do pizzy
- Linijka do quiltingu
- Masa cukrowa
- Woda
Rozdziały tutorialu
Jak opanelować tort
Przypnij na pinterest

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Reklama
Dodaj swoje zdjęcie
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Załóż darmowe konto
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ