
Co zrobić z białek?
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Jak przygotować ciasto na cakesicles? Cake pops i cakesicles – to smakowite porcje ciasta na patyczkach, wzbogacone rozmaitymi dodatkami, polewami, posypkami i nadzieniami, śliczne, urocze, do schrupania. Można je z łatwością dopasować do tematu imprezy, przewodniego motywu, jubileuszu etc, a na słodkim stole są już wręcz obowiązkowe. Są w zasadzie ciastkiem na patyku, taką wyszukaną monoporcją, którą można wziąć do ręki.
Podstawą zarówno cake pops i cakesicles jest oczywiście ciasto, z którego są uformowane. I tutaj mamy spore pole do popisu. Można ciasto na cakesicles przygotować samemu od podstaw, ale jak najbardziej można też – i warto! – spożytkować w tym celu rozmaite resztki, skrawki i obrzynki z produkcji innych wypieków. Także absolutnie nie pozbywajcie się odłamków biszkoptu, czy innych ciast – można je sobie zmagazynować, a nawet zamrozić i wykorzystać do produkcji cakesicles!
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Dołącz do nas już dzisiaj!