Szukaj

smak

Orzechowy

Smak orzechowy to bardzo bogata kategoria, dostarczająca rozmaitych wrażeń w zależności nie tylko od rodzaju użytych orzechów, ale także od zastosowanych dodatków a także stopnia uprażenia. Bogactwo naturalnych dobroczynnych składników ukrytych w orzechach nie da się ująć w krótkich słowach. Włoskie, laskowe, ziemne, nerkowce, pistacje, brazylijskie, macadamia, migdały, piniowe – każdy rodzaj orzechów ma swój charakterystyczny smak i zapach. Smaki orzechowe świetnie się łączą z podstawowymi składnikami, jak biszkopt, śmietanka, czekolada – ale równie doskonale można je łączyć z rozmaitymi owocami. Dodatki orzechowe nadają głębi wypiekom i deserom, stanowią też przyjemną teksturę jako chrupki lub posypki.

Przepisy

Pasta orzechowa z orzechów laskowych
Pasta orzechowa
Prażynka orzechowa
Prażynka orzechowa
Orzechowy ganache
Orzechowy ganache
chrupka pistacjowa do tortu
Prażynka pistacjowa do tortu
Krem michałkowy
Krem Michałkowy jasny
Krem chałwowy
Krem chałwowy

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Artykuły

Co zrobić z białek

Co zrobić z białek?

Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co

Więcej »

Reklama

PDF

Orzechowy

7 zł

Twoje dane
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Zaloguj się

Jadalna krepina