Prażynka orzechowa z orzechami laskowymi powstała jako uzupełnienie tortu Dulce de leche. To smak znany u nas jako krówkowy – kremowy, karmelowy aromat ugotowanego skondensowanego mleka. Chyba najsłodszy, jaki można sobie wyobrazić!
Uzupełniającym smakiem tortu miała być Nutella – jubilatka gustuje w słodkim, jak widzicie. Zdecydowałam się więc na biszkopt maślany, krem na bezie szwajcarskiej o smaku dulce de leche i dla podkręcenia chrupka warstwa z orzechami laskowymi a la Nutella.
Chrupiąca warstwa w torcie to ta przysłowiowa kropka nad i, dającą poczucie dodatkowej przyjemności i niespodzianki. Chrupkie warstwy do tortu są świetne! Taka dodatkowa tekstura bardzo pobudza zmysły.
Prażynka orzechowa świetnie zagra we wszelkich tortach czekoladowych, waniliowych, kawowych, czy śmietankowych. Super się połączy z klimatami alkoholowymi!
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!