Prażynka orzechowa z orzechami laskowymi powstała jako uzupełnienie tortu Dulce de leche. To smak znany u nas jako krówkowy – kremowy, karmelowy aromat ugotowanego skondensowanego mleka. Chyba najsłodszy, jaki można sobie wyobrazić!
Uzupełniającym smakiem tortu miała być Nutella – jubilatka gustuje w słodkim, jak widzicie. Zdecydowałam się więc na biszkopt maślany, krem na bezie szwajcarskiej o smaku dulce de leche i dla podkręcenia chrupka warstwa z orzechami laskowymi a la Nutella.
Chrupka warstwa w torcie to ta przysłowiowa kropka nad i, dającą poczucie dodatkowej przyjemności i niespodzianki. Chrupkie warstwy do tortu są świetne! Taka dodatkowa tekstura bardzo pobudza zmysły.
Prażynka orzechowa świetnie zagra we wszelkich tortach czekoladowych, waniliowych, kawowych, czy śmietankowych. Super się połączy z klimatami alkoholowymi!
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Dołącz do nas już dzisiaj!
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!