Prażynka orzechowa z orzechami laskowymi powstała jako uzupełnienie tortu Dulce de leche. To smak znany u nas jako krówkowy – kremowy, karmelowy aromat ugotowanego skondensowanego mleka. Chyba najsłodszy, jaki można sobie wyobrazić!
Uzupełniającym smakiem tortu miała być Nutella – jubilatka gustuje w słodkim, jak widzicie. Zdecydowałam się więc na biszkopt maślany, krem na bezie szwajcarskiej o smaku dulce de leche i dla podkręcenia chrupka warstwa z orzechami laskowymi a la Nutella.
Chrupiąca warstwa w torcie to ta przysłowiowa kropka nad i, dającą poczucie dodatkowej przyjemności i niespodzianki. Chrupkie warstwy do tortu są świetne! Taka dodatkowa tekstura bardzo pobudza zmysły.
Prażynka orzechowa świetnie zagra we wszelkich tortach czekoladowych, waniliowych, kawowych, czy śmietankowych. Super się połączy z klimatami alkoholowymi!
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!