Sos whiskey

Sos whiskey jest moją słodką tajemnicą – kiedy wszyscy położą się już spać i dom cichnie, zakradam się do kuchni i wyjadam go cichcem, łyżeczka po łyżeczce. No, to teraz już wiecie ;)

Sos whiskey jest aksamitny, zniewalający i uzależniający. Najczęściej robię go do bread puddingu, ale nadaje się też do lodów i innych deserów. W czasie przygotowania większość alkoholu odparowuje i zostaje sam aromat whiskey, bez procentów. ;)

Koniecznie wypróbujcie!

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Blender ręczny, Miarka, Rondelek, Rózga, Szpatułka
Brak plików do pobrania.
Sos whiskey

Słodkie Oskary 2021

Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!

Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!

  • Każdy uczestnik może oddać jeden głos co 24 godziny.
  • Potwierdzenie o udziale zostanie wysłane na podany przez Ciebie adres email. 
  • Jeżeli nie dostałeś emaila, sprawdź Swój folder spam.
  • Nasza strona używa plików cookies. Kontynuując korzystanie z naszej witryny, akceptujesz naszą Politykę Prywatności.

Przepis na sos whiskey

Sos whiskey przepis

Sos whiskey

Sos whiskey jest idealnym dodatkiem do deserów i lodów. Sprawdza się też jako drip na tort. Szybki, smaczny i uzależniający!
porcje 12 porcji
kategoria Deser

Składniki
  

  • 225 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szt. jajka
  • 1/4 szklanki wody
  • 1/2 szklanki whiskey

Instrukcje
 

  • Masło, cukier i wodę podgrzać w garnku.
  • Mieszać na średnim ogniu do rozpuszczenia się cukru.
  • Jajka roztrzepać rózgą lub blenderem.
  • Kiedy cukier rozpuści się całkowicie, zdjąć z palnika. Ciągle mieszając wlać rozbite wcześniej jajka.
  • Dodać whiskey i wymieszać.

Uwagi

Sos przechowywać w lodówce.

Jak zrobić sos whiskey

Sos whiskey
Masło, cukier i wodę podgrzać w garnku.
Sos whiskey
Mieszać na średnim ogniu do rozpuszczenia się cukru.
Sos whiskey
Jajka roztrzepać rózgą lub blenderem.
Sos whiskey
Kiedy cukier rozpuści się całkowicie, zdjąć z palnika. Ciągle mieszając wlać rozbite wcześniej jajka.
Sos whiskey
Dodać whiskey i wymieszać.

Przydatne uwagi

  • Sos whiskey świetnie nadaje się do polania lodów ;)
Lody polane Sosem whiskey

Przepisy, które mogą Ci się przydać

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Przypnij na pinterest

Sos whiskey pin

Dodaj komentarz

Dołącz do Akademii Tortu!

Akademia Tortu

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu

Torty komunijne 2022
Blog
Magda Kubiś

Torty komunijne 2022

Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się

Czytaj więcej »

Najnowsze tutoriale