black Friday

-20%

KOD: BF2021

koniec za

Godziny
Minuty
Sekundy

Sos whiskey

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Sos whiskey jest moją słodką tajemnicą – kiedy wszyscy położą się już spać i dom cichnie, zakradam się do kuchni i wyjadam go cichcem, łyżeczka po łyżeczce. No, to teraz już wiecie ;)

Sos whiskey jest aksamitny, zniewalający i uzależniający. Najczęściej robię go do bread puddingu, ale nadaje się też do lodów i innych deserów. W czasie przygotowania większość alkoholu odparowuje i zostaje sam aromat whiskey, bez procentów. ;)

Koniecznie wypróbujcie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Blender ręczny, Miarka, Rondelek, Rózga, Szpatułka
Brak plików do pobrania.

Przepis na sos whiskey

Sos whiskey przepis

Sos whiskey

Sos whiskey jest idealnym dodatkiem do deserów i lodów. Sprawdza się też jako drip na tort. Szybki, smaczny i uzależniający!
Prep Time 5 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 15 mins
Course Deser
Cuisine Amerykańska
Servings 12 porcji

Składniki
  

  • 225 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szt. jajka
  • 1/4 szklanki wody
  • 1/2 szklanki whiskey

Instrukcje
 

  • Masło, cukier i wodę podgrzać w garnku.
  • Mieszać na średnim ogniu do rozpuszczenia się cukru.
  • Jajka roztrzepać rózgą lub blenderem.
  • Kiedy cukier rozpuści się całkowicie, zdjąć z palnika. Ciągle mieszając wlać rozbite wcześniej jajka.
  • Dodać whiskey i wymieszać.

Notes

Sos przechowywać w lodówce.
Keyword Drip
Tried this recipe?Let us know how it was!

Jak zrobić sos whiskey

Sos whiskey
Masło, cukier i wodę podgrzać w garnku.
Sos whiskey
Mieszać na średnim ogniu do rozpuszczenia się cukru.
Sos whiskey
Jajka roztrzepać rózgą lub blenderem.
Sos whiskey
Kiedy cukier rozpuści się całkowicie, zdjąć z palnika. Ciągle mieszając wlać rozbite wcześniej jajka.
Sos whiskey
Dodać whiskey i wymieszać.

Przydatne uwagi

  • Sos whiskey świetnie nadaje się do polania lodów ;)
Lody polane Sosem whiskey

Przepisy, które mogą Ci się przydać

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Przypnij na pinterest

Sos whiskey pin

Dodaj komentarz

Dołącz do Akademii Tortu!

AkademiaTortu-LogoRound.png

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu

Najnowsze tutoriale

koniec za

Godziny
Minuty
Sekundy