Sos whiskey jest moją słodką tajemnicą – kiedy wszyscy położą się już spać i dom cichnie, zakradam się do kuchni i wyjadam go cichcem, łyżeczka po łyżeczce. No, to teraz już wiecie ;)
Sos jest aksamitny, zniewalający i uzależniający. Najczęściej robię go do bread puddingu, ale nadaje się też do lodów i innych deserów. W czasie przygotowania większość alkoholu odparowuje i zostaje sam aromat whiskey, bez procentów. ;)
Koniecznie wypróbujcie!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
15 minut
12 porcji
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 4 / 5. Ilość głosów 2871
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.