
Co zrobić z białek?
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Urocze ptysie tiramisu skradną Wasze serca i żołądki. Te pyszne monoporcje odnajdą się doskonale na przyjęciach, w witrynach kawiarni i na słodkich stołach. Jako deser po rodzinnym obiedzie czy zwieńczenie uroczystej kolacji – na pewno znajdziecie dla nich zastosowanie.
W pojedynczej, dopracowanej formie monoporcji możemy wykorzystać dosłownie wszystko, na co mamy fantazję. Nasza zdolna subskrybentka Marlena, z pracowni tortów artystycznych Sweet Bite w Nowym Jorku, skomponowała ptysie tiramisu na bazie parzonego ciasta. Nadzieniem, rzecz jasna, jest krem tiramisu. Są dopełnione krążkiem temperowanej karmelowej czekolady a wykończone kremem kawowym i pipetką z Amaretto oraz neutralną glazurą z przepisu Natalyi Golombyovskiej.
Zestaw smaków i aromatów jest po prostu uzależniający! Ptysie tiramisu na pewno Was oczarują, koniecznie je zróbcie przy następnej okazji!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
60 minut
34 ptysie
Deser
Ptysie
Kruszonka
Krem kawowy
Nadzienie Tiramisu
Kruszonka
Ptysie
Krem kawowy
Nadzienie Tiramisu
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 0 / 5. Ilość głosów 0
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Dołącz do nas już dzisiaj!
2 Responses
Co jest pomiędzy ptysiem a kremem kawowym :)?
Dysk z temperowanej czekolady. https://akademiatortu.pl/tutoriale/jak-temperowac-czekolade/