Niedawno wpadło nam w oko zdjęcie pięknego tortu autorstwa Forty Two Cakes z Australii.
W trakcie naszego “dochodzenia” wyszło, że te tajemniczo wyglądające blaty to nic innego jak nasza tradycyjna polska kokosanka, w Australii zwana Lamington’em!
Tak więc, Bożenka zakasała rękawy i korzystając z przepisu poniżej przygotowała je w różnych wersjach! I wiesz co – one również świetnie nadają się jako deser w ofercie na Słodki Stół!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
30 minut
3 blaty fi15
Ciasto
Ciasto
Lukier
Do obtoczenia
Ciasto
Lukier
Aby uzyskać różne kolory, Bożena przygotowała polewę czekoladową jak na drip, rozpuszczając czekoladę w śmietanie w takich proporcjach:
Biała
100g białej czekolady
50g śmietany kremówki (30% lub 36%)
Różowa
100g białej czekolady
50g śmietany kremówki (30% lub 36%)
różowy barwnik w żelu (lub inny kolor)
Czekoladowa
100g gorzkiej czekolady
100g śmietany kremówki (30% lub 36%)
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 5 / 5. Ilość głosów 2425
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ