
Co zrobić z białek?
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Krem Reese’s pieces to przepis dla miłośników masła orzechowego i czekolady. Te popularne w USA słodycze zataczają coraz szersze kręgi i już na całym świecie można się nimi cieszyć. W serii Reese’s pieces znajdziecie małe pralinki i figurki, ciasteczka a także większe czekoladki wypełnione masłem orzechowym. Dodatek posypek, precelków, orzechów i sezonowych dodatków czyni z nich bardzo atrakcyjne słodycze.
Krem z dodatkiem Reese’s pieces ma charakterystyczny smak masła orzechowego i czekolady z delikatną słoną nutą. Przygotowuję go na bazie mascarpone i śmietanki kremówki. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i przepyszny. Świetnie przełamuje słodkie smaki i nadaje tortom charakterystycznego, intrygującego sznytu.
Krem Reese’s pieces jest świetny sam w sobie, a smakuje wprost niebiańsko z dodatkiem kawałeczków pokruszonych cukierków Reese’s pieces.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
15 minut
1 przełożenie fi18
Do dekoracji babeczek
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 0 / 5. Ilość głosów 0
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!