
Co zrobić z białek?
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Ciastka maślane – ach, jak spokojnie, prosto i domowo to brzmi, prawda? Od razu wyobraźnia podsuwa nam sielankowe obrazy zagniatania, oprószonych mąką nosków uśmiechniętych pociech, wałkowania idealnej masy, wykrawania i pieczenia – i ten zapach w całym domu!! A potem dekoracja równiutkiej powierzchni, istny raj…
Tymczasem rzeczywistość oferuje nam scenariusze rodem z Sąsiadów. Ciasto się klei, albo kruszy, oblepia wałek, albo rozwarstwia się na płatki. Pieczemy te wybrzuszone, pokryte bąblami i kostropate ciacha, zastanawiając się, za co pokarał nas los…Nie musi tak być, bo mamy Igę!
Jak zrobić ciasteczka maślane? Swoim sprawdzonym przepisem na pyszne ciasteczka maślane podzieliła się z nami Iga Sarzyńska! Ten prosty, niezawodny przepis na idealnie kruche ciasteczka maślane jak i parę pomocnych uwag znajdziecie poniżej!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
30 minut
30 ciasteczek
Ciastka pierniczki
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 5 / 5. Ilość głosów 1
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!