Iga Sarzyńska

Dekorowanie pierniczków

Tym razem naszym gościem była Iga Sarzyńska -Mistrzyni cukiernictwa, autorka książki o dekorowaniu wypieków ”Moje cztery pory roku”.  Założycielka i projektantka w Pracowni Artystycznej Sarzyński w Kazimierzu Dolnym, wielokrotna jurorka na konkursach cukierniczych. Ukończyła studia na kierunku Technologia Żywności na Akademii Rolniczej w Lublinie. Swój kunszt cukierniczy doskonaliła m.in. w Akademii Baking Arts w San Francisco, Bonny Gordon School w Toronto oraz w Akademii Peggy Porschen w Londynie. Jej prace były wielokrotnie publikowane w Brytyjskich magazynach ”Wedding Cakes” i ”Cakes & Sugarcraft”. Zdobyła wiele nagród i wyróżnień m.in. Branżowa osobowość roku 2016 oraz Kobieta Przedsiębiorcza Roku 2015.

www.art.sarzynski.com.pl

Lukier królewski

To masa, którą uzyskujemy z białek, cukru pudru i soku z cytryny. Lukier królewski daje nam cały wachlarz możliwości dekorowania wypieków. Począwszy od niezbyt skomplikowanych dekoracji pierniczków i ciastek, aż do uzyskania skomplikowanych, koronkowych wzorów zarówno na małych jak i dużych formach.

  • 40 minut instruktażu

Czego się nauczysz

  • O rodzajach tylek...
  • Trochę na temat glazury...
  • O różnych konsystencjach lukru...
  • Czym barwić lukier.
  • Czego unikać przy dekorowaniu pierniczków.
  • Podstawowe wzory i nie tylko...

Podstawy jak i wiele więcej ciekawych trików i informacji!

Zobacz rownież