O autorze

Mistrzyni cukiernictwa, autorka książki o dekorowaniu wypieków ”Moje cztery pory roku”. Założycielka i projektantka w pracowni artystycznej „Iga Sarzyńska Wzrusza Toruń” w Toruniu, wielokrotna jurorka na konkursach cukierniczych. Ukończyła studia na kierunku Technologia Żywności na Akademii Rolniczej w Lublinie. A swój kunszt cukierniczy doskonaliła m.in. w Akademii Baking Arts w San Francisco, Bonny Gordon School w Toronto oraz w Akademii Peggy Porschen w Londynie. Jej prace były wielokrotnie publikowane w Brytyjskich magazynach ”Wedding Cakes” i ”Cakes & Sugarcraft”. Zdobyła wiele nagród i wyróżnień m.in. Branżowa osobowość roku 2016 oraz Kobieta Przedsiębiorcza Roku 2015.W 2020 książka Igi “Moje Cztery Pory Roku” została nominowana do Słodkich Oskarów Akademii Tortu w kategorii Książka Roku!

Walentynkowe ciasteczka z Igą Sarzyńską

Jak dekorować ciasteczka maślane? W tym tutorialu, o dekorowaniu ciasteczek opowie nasz gość Iga Sarzyńska – mistrzyni cukiernictwa, autorka książki o dekorowaniu wypieków ”Moje cztery pory roku”. Iga podzieliła się również z nami swoimi przepisami na idealne ciasteczka maślane i różne rodzaje lukru królewskiego!

Czego się nauczysz

O rożnych rodzajach lukru królewskiego.
Jakich użyć tylek.
Jak robić kontury i jak wypełniać ciasteczka lukrem.
Jak zrobić dodatkowe dekoracje.

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Galeria

Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!

Brak dodanych zdjęć.

Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ

Galeria

Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!

Brak dodanych zdjęć.

Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ

Przypnij na pinterest