Brownie to tradycyjne ciasto amerykańskie. Pierwsze przepisy były publikowane już w 1904 roku i chyba nie znajdziemy bardziej klasycznego amerykańskiego wypieku. To po prostu niestarzejący się bestseller.
Klasyczne czekoladowe brownie jest bardzo wilgotne, dość ciężkie a nawet lepiące. Nie jest to puszyste, lekkie ciasto i nie należy od niego oczekiwać chmurowej konsystencji. Raczej spodziewajcie się potężnej dawki kalorii w postaci czekoladowej i słodkiej porcji szczęścia.
Brownie przetestowała dla nas mistrzyni czekolady Bożena Furdal. Koniecznie je wypróbujcie! Z takim klasycznym brownie wrodzony lęk przed zakalcem jest zupełnie nieuzasadniony.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
30 minut
1 brownie fi18
Ciasto
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 4 / 5. Ilość głosów 2087
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Jedna odpowiedź
Przepis rewelacja! Smak obłędny! Moje piekło się znacznie dłużej ale to dlatego że miałam mniejsza formę (piekłam w naczyniu żaroodpornym) Wyszło wyższe, niesamowite. Moje siedziało w piecu prawie 1,5h, sprawdzałam patyczkiem, długo było surowe. Dziękuję za przepis!!!