Sezon ślubny trwa oczywiście cały rok, ale jednak w ciepłych miesiącach, od maja do września, przypada jego kulminacja. Co roku w naszych pracowniach przewijają się torty weselne, trochę nadążając za modą, trochę jednak trzymając się klasyki i swojego ślubnego stylu. Zawsze królująca i ponadczasowa biel, kwiaty, trochę puszystej dekoracji i już. Tort ślubny w wersji podstawowej gotowy.
Wiadomo jednak, że temat jest niewyczerpany! Jedni klienci dokładnie wiedzą, czego chcą, inni wahają się i kapryszą. Ci zostawiają wolną rękę, tamci mają rozrysowany każdy szczegół. Każda para ma swój styl i gust, a jest to najważniejszy i najbardziej wyczekiwany dzień w ich życiu. No, przede wszystkim dla panny młodej, która chce, by wszystko było jak w bajce.
Jak więc wybrnąć w tym gąszczu oczekiwań, marzeń, wahań i niezdecydowania? Zapytaliśmy nasze nieocenione ekspertki! Czym one kierują się projektując tort ślubny? Czy klienci patrzą im na ręce i jakie trendy rysują się w tym sezonie. Jak zabrać się za tort na wesele, aby był wilk syty i owca cała?