
Pastelowe zajączki na Wielkanoc
Pastelowy minimalizm to jeden z trendów będących stale na topie. Podoba się młodym i starszym, świetnie komponuje się z innymi stylami, pasuje do każdej okazji. Minimalistyczny tort nie będzie się kłócił z resztą stołu, dogada się z innymi wypiekami i dekoracjami. Wzrusza i rozczula, budzi w nas same pozytywne skojarzenia.
Taki jest tort Wielkanocny Beaty! Jasny, przejrzysty, elegancki i prosty, a jednak wzruszający, budzący radość i tkliwość. Będzie ozdobą każdego stołu i punktem kulminacyjnym każdego spotkania.
Poza tym, wiadomo, bez zajączków Wielkanoc się nie liczy!
O autorze
Spis treści
Narzędzia, których potrzebujesz
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Jak zrobić pastelowe zajączki na Wielkanoc
Przydatne uwagi
- Figurki i ozdoby z masy cukrowej można przygotować z dużym wyprzedzeniem. Wystarczy zabezpieczyć je, wkładając do pojemnika, na przykład kartonika, i schować w ciemnym, suchym miejscu. Figurek z masy cukrowej nie przechowujemy w lodówce!
- Do przygotowania figurek z masy cukrowej bardzo pomocne są atrapy tortów. Atrapa styropianowa wielkości tortu, na którym będzie ustawiona figurka, pomoże nam ją przygotować w odpowiednim rozmiarze. Dzięki atrapie będziemy widzieć jak duża lub mała powinna być.

Reklama
Artykuły, które mogą Ci się przydać
Przypnij na pinterest

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Reklama
Dodaj swoje zdjęcie
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Załóż darmowe konto
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ