
Co zrobić z białek?
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Olaf z masy cukrowej – ten tutorial to znak niechybnie nadchodzącej zimy. Powoli zaczynamy się godzić z faktami: za chwilę zacznie się odśnieżanie, skrobanie i chuchanie w zamarznięte zamki. Ale są i dobre strony zimy. Herbatka z miodem i malinami, spacer ośnieżonym lasem (byle nie za długi) i ciepłe luźne swetry, które pomieszczą rozgrzewające zimowe ciasteczka, czekolady i korzenne wypieki.
Słodki i uroczy Olaf z masy cukrowej przyda się Wam zresztą o każdej porze roku. Jest jakiś fenomen w bajce Frozen – od wielu lat moda na nią nie przemija i kolejne przedszkolne grupy zakochują się w historii Elzy i Anny. Torty i drobne wypieki z motywami z Frozen wciąż goszczą w naszych witrynkach i ofertach. Warto włączyć do swojego repertuaru tę zabawną figurkę.
Dominika Migoda pokaże nam, jak ją wykonać. Przeprowadzi przez cały proces formowania i zaprezentuje drobne szczegóły, które decydują o ostatecznym kształcie tej dekoracji. Olaf z masy cukrowej to strzał w dziesiątkę na dziecięcą imprezkę!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Bałwanków w świecie bajek było mnóstwo, ale chyba najbardziej popularnym w ostatnim czasie jest Olaf z bajki Frozen. Dzieci go uwielbiają!
Olaf z masy cukrowej to świetna dekoracja na tort, niekoniecznie dla dzieci ;). Postanowiłam pokazać Wam krok po kroku, jak zrobić Olafa!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Dołącz do nas już dzisiaj!