Szukaj

smak

Karmelowy

Karmel mógłby wygrać konkurs na najbardziej kojący smak. Z pewnością jest jednym z najczęściej wybieranych, bo nie tylko smakuje niemal każdemu, ale i pasuje prawie do wszystkiego. Poddany wysokiej temperaturze cukier lekko się podpala, co nadaje karmelowi głębi i intrygującego posmaku, a śmietanka napełnia go łagodnością. Maślana, aksamitna tekstura wzmacnia dodatkowo te wszystkie walory. Karmel to dodatek wszechstronny. Można do stosować po prostu, doprawiać nim kremy, sosy, musy i polewy. Używać jako wypełnienie i do dekoracji. Jest niezastąpiony.

Przepisy

Mus karmelowy
Mus karmelowy
Prażynka karmelowa
Prażynka karmelowa
Krem maślany z karmelem
Krem maślany z karmelem
Krem karmelowy z mascarpone
Krem karmelowy z mascarpone
Sos karmelowy karmel
Sos karmelowy

PDF

Karmelowy

7 zł

Please select form to show

Zaloguj się

Jadalna krepina