Prażynka karmelowa

O autorze

Mama i żona, od piętnastu lat prowadząca firmy kompletnie z innej bajki, z wykształcenia prawnik i księgowa. Miłość do pieczenia odnalazła w momencie, kiedy w lokalnym sklepie ciągle brakowało czegoś pysznego. Po ciągłych kłótniach o piekarnik z mężem, założyli blog „Bitwa o Kuchnię”, który popchał ją w kierunku profesjonalnego zajęcia się cukiernictwem. Swój pierwszy w życiu tort, choć nie mający nic wspólnego z dzisiejszymi, wykonała niespełna dwa lata temu zatracając się bez reszty w sztuce cukierniczej. Niestrudzenie szuka inspiracji, nie boi się eksperymentować i cieszy się kiedy jest inspiracją dla innych. Kocha torty i wszystko co z nimi związane!

Prażynka karmelowa

Chrupka warstwa w torcie to coś, co we mnie wywołuje wrażenie przyjemnej niespodzianki. Torty na ogół są miękkie i raczej rozpływają się w ustach, niż stawiają opór i ta niespodziewana warstwami chrupania daje dodatkowe przyjemne doznanie. Prażynka karmelowa przydaje się również do monoporcji i musów, które są idealnym składnikiem do urozmaicenia słodkiego stołu!

Chrupka, nomen omen, musi być chrupiąca ale także smakiem dopasowana do całej kompozycji. Tutaj, Ania Bilik, prezentuje chrupkę karmelową, idealną do tortów czekoladowych i pokrewnych. Dziękujemy!

Ten przepis jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Najnowsze tutoriale