Szukaj

smak

Karmelowy

Karmel mógłby wygrać konkurs na najbardziej kojący smak. Z pewnością jest jednym z najczęściej wybieranych, bo nie tylko smakuje niemal każdemu, ale i pasuje prawie do wszystkiego. Poddany wysokiej temperaturze cukier lekko się podpala, co nadaje karmelowi głębi i intrygującego posmaku, a śmietanka napełnia go łagodnością. Maślana, aksamitna tekstura wzmacnia dodatkowo te wszystkie walory. Karmel to dodatek wszechstronny. Można do stosować po prostu, doprawiać nim kremy, sosy, musy i polewy. Używać jako wypełnienie i do dekoracji. Jest niezastąpiony.

Przepisy

Mus karmelowy
Mus karmelowy
Prażynka karmelowa
Prażynka karmelowa
Krem maślany z karmelem
Krem maślany z karmelem
Krem karmelowy z mascarpone
Krem karmelowy z mascarpone
Sos karmelowy karmel
Sos karmelowy

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Artykuły

Co zrobić z białek

Co zrobić z białek?

Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co

Więcej »

Reklama

PDF

Karmelowy

7 zł

Twoje dane
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Zaloguj się

Jadalna krepina