Żelka cytrynowa może być doskonałym dodatkiem do ciasta lub tortu, dodając mu nie tylko intensywny smak cytrynowy, ale także interesującą konsystencję.
Aby dodać żelkę cytrynową do ciasta lub tortu, można ją tradycyjnie położyć na blacie biszkoptu i przykryć musem lub kremem. Alternatywnie można ją również pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z kremem czy musem. Można też położyć ją na wierzch ciasta jako dekorację.
Żelka cytrynowa jako dekoracja na torcie może być również upiększona dodatkowymi elementami, takimi jak plasterki cytryny, mięta lub kawałki innych owoców. W ten sposób można uzyskać kolorowy i smaczny tort, który będzie doskonałym wyborem na każdą okazję.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
15 minut
1 żelka fi15
Żelka do tortu
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 5 / 5. Ilość głosów 2736
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.