
Co zrobić z białek?
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Sernik dyniowy to pyszne ciasto na bazie puree z dyni Hokkaido, które jest bardzo popularne jesienią, kiedy dynia jest w sezonie. Sernik dyniowy jest słodki, delikatny i aromatyczny dzięki dodatkowi przypraw takich jak cynamon i imbir. Składniki takie jak masło, jajka i mąka tworzą ciasto, które jest puszyste i jednocześnie kruche. Ciasteczkowy warkocz dodaje sernikowi dodatkowej tekstury i smaku. Sernik dyniowy jest łatwy w przygotowaniu i można go podać jako deser na rodzinne spotkanie lub jako smaczny dodatek do kawy. Warto spróbować tego pysznego sernika i poczuć smak jesieni w każdym kęsie!
Sernik dyniowy z dynią Hokkaido. Smak jest oryginalny, mocno wyczuwalny, trzeba po prostu lubić te klimaty dyniowe. Jeżeli wolicie coś delikatniejszego, mniej aromatycznego możecie ten przepis zrobić z inną dynią. Sernik dyniowy stworzyłam specjalnie dla Was. Opierałam się na swoich doświadczeniach z sernikami oraz czytałam wiele przepisów gdzie wykorzystana była dynia Hokkaido. To jest tylko propozycja smakowa, możecie sernik dyniowy zamienić na milion kombinacji. Powodzenia :)
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
40 minut
1 sernik fi24
Sernik
Ciasteczkowy spód
Masa serowo dyniowa
Sos żurawinowy
Ciasteczkowy warkocz
Ciasteczkowy spód
Puree z dyni
Ciasteczkowy warkocz
Masa serowo - dyniowa
Sos żurawinowy
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 2.1 / 5. Ilość głosów 45
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
3 Responses
Ciekawy przepis, chętnie go wypróbuje, mam pytanie, jaka średnica rantu?
Fi24
Wiedziałam, że na Akademii Tortu się nie zawiodę 🙂 Wczoraj jedliśmy przepyszny sernik dyniowy w restauracji i oczywiście znalazłam tutaj przepis.
Jak tylko wrócimy do domu, będzie to mój pierwszy wypiek 🙂
Dziękuję Magdo!