Szukaj

Polewa Rocher

Polewa Rocher z orzeszkami to znakomity dodatek do małych form. Monoporcje, popcakes, cakesicles, deserki i kubeczki – wszystko to na pewno dobrze się dogada z Rocherem. Polewa ta posłużyła nam do maczania musowych jabłuszek.

Sprawdzone proporcje Ewy Drzewickiej na pewno Was nie zawiodą. Biała czekolada, mleczna czekolada, olej i orzeszki arachidowe – czy już czujecie ten aksamitny czekoladowy aromat i smak?

Przyda się jako polewa, do moczenia, do zdobienia, do wyjadania!

Ewa Drzewicka-Łyżwa
Ewa Drzewicka-Łyżwa

O autorze

Dyplomowany cukiernik z tytułem mistrzowskim, instruktor zawodu, dwukrotna złota medalistka olimpijska, złota medalistka Mistrzostw Świata. Sześciokrotna uczestniczka mistrzostw tortów na targach Expo Sweet w Warszawie, gdzie w 2018 zdobyła wicemistrzostwo Europy, a w 2019 Polski. Wielokrotna uczestniczka konkursów dekoratorskich w Anglii Cake International. Od 2012 roku autorka tekstów i tutoriali do gazet cukierniczych, głównie do „Cukiernictwo i Piekarstwo”.

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Narzędzia
Rondel
Szpatułka silikonowa

Przepis na polewę Rocher

5/5

czas przygotowania

15 minut

ilość porcji

12 monoporcji

kategoria

Polewa Rocher

Składniki

  • 85 g białej czekolady Callebaut W2
  • 15 g czekolady mlecznej Callebaut Gold
  • 30 g oleju
  • posiekane orzechy np. arachidowe

Instrukcje

  1. Czekolady połączyć. Rozpuścić w mikrofali lub kąpieli wodnej.
  2. Dodać olej, zmiksować.
  3. Dodać posiekane orzechy. Wymieszać.

Tagi

Przydatne uwagi

  • Polewę z orzeszkami można przygotować w całości z czekolady mlecznej.
  • Aby uzyskać karmelowy smak polewy, zamiast czekolady mlecznej można również użyć czekolady karmelowej, na przykład Callebaut Gold.
  • Do polewy można użyć dowolnych orzechów.
  • Polewa Rocher idealnie “podkręci” wygląd jak i smak monoporcji.
  • Szukasz pomysłów na połączenia smakowe? Zobacz nasz wpis: Kremy do tortów – sprawdzone kombinuje smakowe.

Polewa Rocher

Podoba Ci się?

Kliknij w gwiazdkę!

Średnia 0 / 5. Ilość głosów 0

Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Jak zrobić tort
Jak zrobić tort? Porady dla początkujących
Jak ustabilizować krem do tortu
Jak ustabilizować krem do tortu

Przypnij na pinterest

Polewa Rocher

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

Dodaj komentarz

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Artykuły

Rodzaje kremów cukierniczych

Rodzaje kremów cukierniczych 

Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również

Więcej »

Reklama

Dodaj swoje zdjęcie

Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.

Załóż konto

Załóż darmowe konto

1
Dane
2
Tel.
3
Adres
4
Email
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto *
Państwo *
Skąd dowiedziałaś się o Akademii Tortu? *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ

Zaloguj się

Tutorial

Polewa Rocher

29 zł

Twoje dane
Imię *
Nazwisko *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.
Magdalenki pistacjowe