Polewa Rocher

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Polewa Rocher, z orzeszkami, zwana dla podobieństwa Rocherem, to znakomity dodatek do małych form. Monoporcje, popcakes, cakesicles, deserki i kubeczki – wszystko to na pewno dobrze się dogada z Rocherem. Polewa ta posłużyła nam do maczania musowych jabłuszek.

Sprawdzone proporcje Ewy Drzewickiej na pewno Was nie zawiodą. Biała czekolada, mleczna czekolada, olej i orzeszki arachidowe – czy już czujecie ten aksamitny czekoladowy aromat i smak?

Przyda się jako polewa, do moczenia, do zdobienia, do wyjadania 😉

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

O autorze

Dyplomowany cukiernik z tytułem mistrzowskim, instruktor zawodu, dwukrotna złota medalistka olimpijska, złota medalistka Mistrzostw Świata. Sześciokrotna uczestniczka mistrzostw tortów na targach Expo Sweet w Warszawie, gdzie w 2018 zdobyła wicemistrzostwo Europy, a w 2019 Polski. Wielokrotna uczestniczka konkursów dekoratorskich w Anglii Cake International. Od 2012 roku autorka tekstów i tutoriali do gazet cukierniczych, głównie do „Cukiernictwo i Piekarstwo”. Trenerka w szkole kulinarnej Skład Bananów oraz trenerka i ambasadorka firmy Ambasador 92, organizatorka pokazów cukierniczych, od 2017 roku Ambasador firmy Kruszwica.

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Rondelek, Szpatułka
Brak plików do pobrania.

Przepis na polewę Rocher

 

Polewa Rocher

Polewa Rocher

Polewa Rocher to czekoladowa polewa z orzeszkami, zwana dla podobieństwa Rocherem, to znakomity dodatek do monoporcji, cakepops czy popsicles!
Prep Time 10 mins
Total Time 10 mins
Course Deser
Cuisine Polska

Składniki
  

  • 85 g białej czekolady Callebaut W2
  • 15 g czekolady mlecznej Callebaut Gold
  • 30 g oleju
  • siekane orzechy np. arachidowe

Instrukcje
 

  • Czekolady połączyć. Rozpuścić w mikrofali lub kąpieli wodnej.
  • Dodać olej, zmiksować.
  • Dodać posiekane orzechy. Wymieszać.
Keyword deser, polewa
Tried this recipe?Let us know how it was!

Przydatne uwagi

  • Polewę rocher można przygotować w całości z czekolady mlecznej.
  • Aby uzyskać karmelowy smak polewy rocher, zamiast czekolady mlecznej można również użyć czekolady karmelowej, na przykład Callebaut Gold.
  • Do polewy rocher można użyć dowolnych orzechów.
  • Polewa rocher idealnie “podkręci” wygląd jak i smak monoporcji.
  • Szukasz pomysłów na połączenia smakowe? Zobacz nasz wpis: Kremy do tortów – sprawdzone kombinuje smakowe.

Polewa Rocher
dobrze komponuje się z tymi smakami:

Przypnij na pinterest

Monoporcja w polewie rocher Pin

Dodaj komentarz

Dołącz do Akademii Tortu!

AkademiaTortu-LogoRound.png

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu

Najnowsze tutoriale