Babeczki bananowo-czekoladowe, pyszne, pachnące i urocze, mogą zostać hitem kolejnej Waszej imprezy. Proste wykonanie, szybkie pieczenie, niewymagające ozdabianie – babeczki są idealnym wypiekiem do trenowania swoich umiejętności, do spędzenia wspólnych chwil rodzinnych i jako błyskawiczny ratunek, gdy nagle coś wypadnie.
Ich wykonanie nie przysporzy Wam żadnych trudności – pamiętajcie jedynie o tym, aby masło, kefir i jajka były w temperaturze pokojowej! Babeczki bananowo-czekoladowe super idą w parze ze śmietankowym kremem z mascarpone. Tutaj składniki także powinny być w tej samej temperaturze – z lodówki.
Małe, urocze babeczki bananowo-czekoladowe z kremem sprawdzą się na wiele okazji. Zgrabnie wyeksponowane mogą być nawet tortem! Super wyglądają na słodkim stole, są świetnym prezentem, deserem po rodzinnym obiedzie i podwieczorkiem w leniwe niedziele.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
20 minut
12 babeczek
Babeczki i muffinki
Babeczki bananowo-czekoladowe
Krem czekoladowy do dekoracji
Babeczki bananowo-czekoladowe
Krem czekoladowy do dekoracji
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 4 / 5. Ilość głosów 2975
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
2 Responses
Cześć 🙂 czy ta masa która idzie na babeczkę rozpuści masę cukrową ?
Pozdrawiam 🙂
Krem na bazie masła nie rozpuści masy cukrowej, inne mogą. ale można posmarować czekolada masę cukrowa i w ten sposób ja zabezpieczyć