
Aerograf cukierniczy od A do Z
- 1 godzina 40 minut instruktażu
Piękne obrazki, wzory, cieniowanie, całe arcydzieła malowane na masie, albo opłatku, ozdabianie ciasteczek – te wszystkie techniki stoją przed Wami otworem. Aerograf cukierniczy jest narzędziem dającym wiele możliwości: można stworzyć idealne napisy dzięki gotowym wzorom, albo puścić wodze fantazji i talentu, malując pejzaże, postaci, czy choćby kwiaty.
Dodatkowa zabawa z barwnikami pozwala na wyczarowanie ciekawych połączeń kolorystycznych i niepowtarzalnych motywów.
Tajniki aerografu objaśni Wam w sesji online Monika Siewert-Bytow – mistrzyni tej maszyny i wielbicielka słodkiego malowania.
Dowiecie się między innymi, jak rozróżnić modele aerografów, o co chodzi z kompresorem, co trzeba wiedzieć o barwnikach, a także wypełniając quiz poznacie, jaki aerograf jest odpowiednim sprzętem dla Was.
O autorze
Spis treści
Czego się nauczysz
Narzędzia, których potrzebujesz
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Aerograf cukierniczy od A do Z
Przydatne uwagi
- Wbrew pozorom, aerografu można również użyć do zamszowawnia tortów i deserów. W sesji na żywo Żaneta Wasilewska przybliżyła nam temat zamszowania aerografem. Zerknijcie TUTAJ.
- Nasze tutoriale, w których używaliśmy aerografu znajdziecie TUTAJ.
Reklama
Artykuły, które mogą Ci się przydać
Przypnij na pinterest

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Reklama
Dodaj swoje zdjęcie
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Załóż darmowe konto
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
3 Responses
Dzień dobry, czy biały ganache mogę także pomalować za pomocą aerografu?
Można ale trzeba mieć wprawę. Nie malować tortu wyjętego z lodówki, maluj ona świeżo. I delikatnie, bo jak sikniesz mocno dyszą to się skropli.
Zobacz ten tutorial, na ganache będzie tak samo.