Szukaj
Jak zrobić dynie z masy cukrowej

Jak zrobić dynie z masy cukrowej

Dynie z masy cukrowej – świetna ozdoba nie tylko na Halloween, ale na całą jesień! Prezentują się super, doskonale wpasują się i na tort i jako ozdoba słodkiego stołu.

Mogą być częścią jesiennej dekoracji, ale samodzielnie też wyglądają świetnie!

Jesienny nastrój nie musi być smętny i ponury!

Dominika Dobek
Dominika Dobek

O autorze

Dominika Dobek (wszyscy znają ją jako Domy) to wielokrotnie nagradzana projektantka tortów, autorka, i właścicielka firmy Sweet Revolutions By Domy.Domy wyprodukowała własną markę form silikonowych do figurek: twarzy i ciała. Od wielu lat cieszą się one dużą popularnością i są dostępne na całym świecie. Jej pasja do sugarcraftingu narodziła się 4 lata temu i od tego czasu stała się profesjonalistką specjalizującą się w modelowaniu figurek. Od kilku lat Domy szkoli kursantów na całym świecie i uwielbia dzielić się swoją wiedzą! Obecnie mieszka w Dublinie, w Irlandii.

Czego się nauczysz

Jakich narzędzi do modelowania potrzebujesz.
Jakiej masy użyć.
Jak zmienić minę dyni.
Jak nadać głębi figurkom z masy.

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Masa cukrowa

Barwniki spożywcze

Pozostałe

Jak zrobić dynie z masy cukrowej

Przydatne uwagi

  • Do przygotowania figurek z masy cukrowej bardzo pomocne są atrapy tortów. Atrapa styropianowa wielkości tortu, na którym będzie ustawiona figurka, pomoże nam ją przygotować w odpowiednim rozmiarze. Dzięki atrapie będziemy widzieć jak duża lub mała powinna być.
  • Figurki z masy cukrowej można przygotować z dużym wyprzedzeniem. Wystarczy zabezpieczyć je, wkładając do pojemnika, na przykład kartonika, i schować w ciemnym, suchym miejscu. Figurek z masy cukrowej nie przechowujemy w lodówce!

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Która masa cukrowa jest najlepsza
Która masa cukrowa jest najlepsza?
Jak rozplanować pracę nad tortem
Jak rozplanować pracę nad tortem

Przypnij na pinterest

Jak zrobić dynie z masy cukrowej

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

Dodaj komentarz

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl

Artykuły

Rodzaje kremów cukierniczych

Rodzaje kremów cukierniczych 

Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również

Więcej »

Reklama

Dodaj swoje zdjęcie

Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.

Załóż konto

Załóż darmowe konto

1
Dane
2
Tel.
3
Adres
4
Email
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto *
Państwo *
Skąd dowiedziałaś się o Akademii Tortu? *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ

Zaloguj się

Tutorial

Jak zrobić dynie z masy cukrowej

39 zł

Twoje dane
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto
Państwo
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.
Magdalenki pistacjowe