Jak otynkować tort ganache

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)
Jak otynkować tort ganache

Jak otynkować tort ganache

Czekoladowe ganache świetnie nadaje się jako baza pod masę cukrową. Zastyga na sztywną masę i można z łatwością uzyskać gładką i równą powłokę na torcie. Właśnie dlatego obok kremu maślanego, czekoladowe ganache to najlepsza opcja do tynkowania tortu. W tym tutorialu omówimy jak przygotować ganache i jak otynkować nim tort.

Przepis na czekoladowy ganache jak i ganache z białej czekolady znajdziesz TUTAJ.

Czego się nauczysz

Jakiej konsystencji powinien być ganache do tynkowania tortu.
Jak poprawnie otynkować tort czekoladowym ganache.
Jak uzyskać ostry kant.

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email