Szukaj
Gwiazda betlejemska z masy cukrowej

Gwiazda betlejemska z masy cukrowej

Gwiazda betlejemska, a właściwie poinsecja, to niezwykle popularny kwiat zdobiący nasze domy w okresie Bożego Narodzenia. Ponieważ właściwe kwiaty ma niepozorne, o jej walorach estetycznych decydują wybarwione na różne kolory liście. Gwiazda betlejemska z masy cukrowej, ze względu na niezwykle ciekawy wygląd jest świetną inspiracją do zdobienia tortów, szczególnie w okresie świątecznym. Dlatego gwiazda betlejemska z masy cukrowej i jej wykonanie to temat tego tutorialu. Zobacz jak przygotować kwiat poinsecji!

Magda Kubiś
Magda Kubiś

O autorze

Założycielka Akademii Tortu. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Czego się nauczysz

Wykorzystanie wykrawaczki do liści.
Umieszczanie drutu florystycznego w płatkach.
Jak użyć unerwiaczy.
Kolorowanie płatków.
Składanie kwiatu.

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Narzędzia

Podstawowe

Skalpel
Wałek

Dekoratorskie

Narzędzie kulkowe
Atrapa tortu
Pędzle
Drut florystyczny #26

Wykrawaczki

Wykrawaczki owalne

Pozostałe

Gąbki do modelowania kwiatów

 

  • Szczypce płaskie
  • Wykrawaczki do płatków róży
  • Mata z rowkami do modelowania płatków
  • Forma do unerwień
  • Pianka do suszenia kwiatów

Masa cukrowa

Masa cukrowa do kwiatów - Saracino

Barwniki spożywcze

Barwniki spożywcze w pyłku

Rozdziały tutorialu

Kolorowanie masy.
0:06
Przygotowanie płatków.
1:00
Unerwianie płatków.
3:20
Przygotowanie liści.
4:34
Przygotowanie środka kwiatu.
6:26
Kolorowanie płatków i liści.
9:07
Montaż kwiatu.
16:14

Jak zrobić gwiazdę betlejemską z masy cukrowej

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Która masa cukrowa jest najlepsza
Która masa cukrowa jest najlepsza?
Jak rozplanować pracę nad tortem
Jak rozplanować pracę nad tortem

Przypnij na pinterest

Gwiazda betlejemska z masy cukrowej

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

Dodaj komentarz

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Artykuły

Co zrobić z białek

Co zrobić z białek?

Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co

Więcej »

Reklama

Dodaj swoje zdjęcie

Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.

Załóż konto

Załóż darmowe konto

1
Dane
2
Adres
3
Email
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Skąd dowiedziałaś się o Akademii Tortu? *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ

PDF

Gwiazda betlejemska z masy cukrowej

7 zł

Twoje dane
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Zaloguj się

Tutorial

Gwiazda betlejemska z masy cukrowej

49 zł

Twoje dane
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.