Ciastuś z masy cukrowej Ciastek

Ciastuś z masy cukrowej

Ciastuś kojarzy mi się jednoznacznie ze Shrekiem, nie da rady inaczej. Przeurocza figurka z masy cukrowej Katarzyny Osieckiej ma szansę przebić skojarzenie i zdecydowanie wygrać w tej konkurencji. Popatrzcie tylko na niego! Czy nie jest wprost do schrupania?

Ciastkowy ludek z pierniczka to kwintesencja dobrych, domowych Świąt. Pieczemy pierniki gromadnie, dekorujemy, na ile starcza talentów, uczymy dzieci zagniatać, wałkować i wycinać w słusznym przekonaniu, że pewne tradycje po prostu są dla nas dobre – dla naszych więzi, dla naszych rodzin. 

Ciastek z masy cukrowej niesie ze sobą wszystkie te skojarzenia. Święta, rodzina, bliscy, wspólny czas, pogodne chwile. Będzie idealnym zwieńczeniem świątecznego tortu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

O autorze

Przewodnicząca składu sędziowskiego na Cake Festival Poland. Autorka tutoriali do gazet branżowych (Mistrz Dekoracji). W 2015 i 2016 roku laureatka dwóch złotych medali w kategorii modelowanie i nagród głównych na Cukrarski Festiwal w Czechach. Co więcej w 2018 roku nagrodzona złotym medalem w kategorii “mały element dekoracyjny” na Cake&Bake w Essen w Niemczech. I wreszcie właścicielka firmy “Lukrowe Czary” zajmującej się szkoleniami z zakresu modelowania w masach cukrowych oraz podstaw dekoracji tortów w stylu angielskim. Swoją przygodę ze stylem angielskim rozpoczęła w 2012 roku tortem na urodziny syna. Od tamtej pory wciąż doskonali swoje umiejętności łącząc pasję ze sposobem na życie.W 2020 Kasia została jedną z finalistek Słodkich Oskarów Akademii Tortu w kategorii Szkoleniowiec Roku!

Czego się nauczysz

Modelowanie prostej figurki
Jak ustabilizować figurkę stojącą na jednej nodze

Narzędzia i materiały, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

  • Narzędzia kulkowe
  • Narzędzia silikonowe
  • Narzędzie drezdeńskie / pazurek (eng. Dresden Tool)
  • Drapak metalowy
  • Pędzle, najlepiej z naturalnego włosia np. firmy Kolinsky
  • Skalpel
  • Mokre chusteczki
  • Patyczki szaszłykowe
  • Wykałaczki
  • Atrapa styropianowa
Brak plików do pobrania.

Słodkie Oskary 2021

Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!

Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!

  • Każdy uczestnik może oddać jeden głos co 24 godziny.
  • Potwierdzenie o udziale zostanie wysłane na podany przez Ciebie adres email. 
  • Jeżeli nie dostałeś emaila, sprawdź Swój folder spam.
  • Nasza strona używa plików cookies. Kontynuując korzystanie z naszej witryny, akceptujesz naszą Politykę Prywatności.

Jak zrobić figurkę Ciastusia z masy cukrowej

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Zdjęcia użytkowników

Jeżeli korzystałeś z tego tutorialu, podziel się swoim zdjęciem!

Brak dodanych zdjęć.

Przypnij na pinterest

Ciastuś z masy cukrowej pin ciastek

Dołącz do Akademii Tortu!

Akademia Tortu

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu