
Ciastuś z masy cukrowej
- 1 godzina 30 minut instruktażu
Ciastuś kojarzy mi się jednoznacznie ze Shrekiem, nie da rady inaczej. Ciastuś z masy cukrowej, przeurocza figurka Katarzyny Osieckiej ma szansę przebić skojarzenie i zdecydowanie wygrać w tej konkurencji. Popatrzcie tylko na niego! Czy nie jest wprost do schrupania?
Ciastkowy ludek z pierniczka to kwintesencja dobrych, domowych Świąt. Pieczemy pierniki gromadnie, dekorujemy, na ile starcza talentów, uczymy dzieci zagniatać, wałkować i wycinać w słusznym przekonaniu, że pewne tradycje po prostu są dla nas dobre – dla naszych więzi, dla naszych rodzin.
Ciastek z masy cukrowej niesie ze sobą wszystkie te skojarzenia. Święta, rodzina, bliscy, wspólny czas, pogodne chwile. Będzie idealnym zwieńczeniem świątecznego tortu!
O autorze
Spis treści
Czego się nauczysz
Narzędzia, których potrzebujesz
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Jak zrobić figurkę Ciastusia z masy cukrowej
Przydatne uwagi
- Figurki z masy cukrowej, takie jak nasz ciastuś, można przygotować z dużym wyprzedzeniem. Wystarczy zabezpieczyć je, wkładając do pojemnika, na przykład kartonika, i schować w ciemnym, suchym miejscu.
Reklama
Artykuły, które mogą Ci się przydać
Przypnij na pinterest

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Reklama
Dodaj swoje zdjęcie
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Załóż darmowe konto
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ