Prażynka kokosowa to spełnienie moich marzeń. Lubicie kokosowe słodycze? Ja przepadam za nimi! Mają ten jednocześnie mleczny i swojski, a w tym samym czasie lekko egzotyczny aromat. Kokosowe batoniki, kokosowe wafelki, kokosowe pralinki – biorę wszystko. Najbardziej lubię, gdy kokos jest chrupki, podkreślony nutką mleka i taka właśnie jest moja prażynka.
Prażynka kokosowa wspaniale uzupełni tort – i czekoladowy, i mleczny – poradzi sobie też znakomicie z owocowym. Czuję ją w klimatach pinacolady, czy banana. Róbcie, testujcie i dajcie znać, z czym Wam pasowała.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
15 minut
1 prażynka kokosowa fi15
Chrupka do tortu
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 5 / 5. Ilość głosów 2380
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
6 Responses
Czy liofilizowane owoce można zastąpić świeżymi?
Nie, zmieni to strukturę ciasta.
Czy do chrupki można dać masło/olej kokosowy, ewentualnie olej rzepakowy zamiast oleju słonecznikowego?
Oczywiście.
Czy mogę zamiast owoców liofilizowanych dać 3 łyżki callebaut lub 3 łyżki więcej wiórek kokosowych?
Można pominąć owoce. Jeśli dodasz chrupki w zamian może wyjść za gruba do krojenia.