Krem hibiskusowy z mascarpone to pyszna propozycja dla osób, które lubią oryginalne smaki i chcą wzbogacić swój wypiek o nutę egzotyki. Może być doskonałym dodatkiem do ciast, muffinek, babeczek czy tortów, a także idealnym sposobem na wzbogacenie smaku deserów w słoiczkach,
Przygotowanie kremu hibiskusowego z mascarpone jest łatwe i wymaga zaledwie kilku składników, takich jak suszone płatki hibiskusa, mascarpone, śmietana i cukier pudrowy. Dzięki swojemu wyjątkowemu smakowi i właściwościom zdrowotnym, krem hibiskusowy z mascarpone może być dobrym wyborem dla osób, które chcą eksperymentować w kuchni i korzystać z naturalnych składników. Co więcej, pięknie wygląda i wyróżnia się kolorem. Tort z kremem z hibiskusa z pewnością będzie idealny na wszelkie okoliczności!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
30 minut
1 przełożenie fi20
Do dekoracji babeczek
Podsumowując, krem hibiskusowy z mascarpone to pyszna, oryginalna i zdrowa propozycja dla miłośników wypieków i deserów. Dzięki swojemu wyjątkowemu smakowi i właściwościom zdrowotnym może być dobrym wyborem dla osób, które chcą eksperymentować w kuchni i korzystać z naturalnych składników.
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 5 / 5. Ilość głosów 2933
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
4 Responses
Ten krem jest bez dodatku cukru?
Witam, zrobilam identycznie ze wskazowkami i jest pyszny to fakt. Jednak gotowy krem ktory pozostal mi w rekawie ( w lodowce) puscil mi sporo wody ?
Jaka moze byc przyczyna tego? Zauwazylam to po fakcie.
Krem jest w torcie ale jesli puszcza wode to martwie sie jak to wplynie na jakosc tortu.
Hej. Właśnie się przymierzam do tego kremu i jak dał radę w torcie?
Miałam ten sam problem. Chętnie się dowiem jak temu zaradzić.