
Co zrobić z białek?
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Krem czekoladowy z mascarpone w kolejnej odsłonie i znowu smak zupełnie inny i inne zastosowanie! Niektóre składniki mają naprawdę nieskończone możliwości modyfikacji i robienie czekoladowego kremu po raz kolejny może wciąż być odkrywcze i dawać wiele satysfakcji.
Mój nowy krem czekoladowy z mascarpone jest idealny do przełożenia tortu i do monoporcji. Powstał na potrzebę złożenia tortu dla dziecka, które kocha czekoladowe łakocie, ale w wersji mlecznej i delikatnej, za to za ciemną czekoladą nie przepada. Czy to Wam nie brzmi znajomo? Użyłam więc do kremu czekoladę mleczną i dodatkowo serek mascarpone, który łagodzi wszystkie smaki i obyczaje, zatem i w tym przypadku nadał delikatności i jedwabistości. Krem był hitem na imprezie i nie tylko dzieci w nim zasmakowały!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
30 minut
3 przełożenia fi18
Ten krem czekoladowy z mascarpone to mistrz łagodności. W smaku znacznie delikatniejszy niż tradycyjny krem czekoladowy. Można oczywiście wykonać go z gorzką czekoladą, lekko tylko zmieniając proporcje, ale smak będzie już bardziej intensywny.
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 3.7 / 5. Ilość głosów 6
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!