Malinowa chrupka z ciemną czekoladą powstała przy okazji planowania tortu dla mojej córki. Uwielbiam przygotowywać torty urodzinowe dla moich córek. Jest to dla mnie rytuał przejścia w kolejny rok ich życia, napełniający radością i nostalgią, że to już znowu cały rok minął. Widzę też wyraźnie, jak zmieniają się wybierane przez nie motywy, wykończenia i smaki – tak samo, jak zmieniają się i dorośleją moje dziewczynki.
W tym roku moja najstarsza córka poprosiła o tort kawowo-malinowy. To wspaniała kompozycja smakowa, zdecydowanie już po dorosłej stronie. Komponując ten tort wykorzystałam jasny biszkopt, mus malinowy i żelkę malinową oraz przygotowałam trochę delikatniejszy krem kawowy z wykorzystaniem serka mascarpone i uzupełniłam całość chrupką malinową z ciemną czekoladą.
Chrupka malinowa wyszła mi doskonała! Klasyczne połączenie malin i ciemnej czekolady jest świetne – słodycz i głębia czekolady z cierpkością malin – samo pisanie o tym sprawia mi przyjemność! Ciemna czekolada z uwagi na większą zawartość kakao zachowuje się też inaczej, a w praktyce – tort lepiej się kroi. Bardzo ją wam polecam!
Będzie świetna i uniwersalna – do połączeń z czekoladą, wanilią, karmelem i innymi owocami!
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Dołącz do nas już dzisiaj!