Amerykański krem maślany to po prostu klasyk w USA. Wydaje się, że tutaj nic innego nie wyprze tego kremu, a próby przekonania Amerykanów do innych kremów do dekoracji wyglądają jak wernisaże sztuki nowoczesnej: no, może i to jest nawet fajne i ciekawe, ale takie obce i dziwne.
Mieszkając tutaj już wiele lat, przyzwyczaiłam się do tego typu tortowania. Oczywiście, robię też inne rodzaje kremów czy musów, ale tradycja tradycją, zatem prezentuję dziś Państwu amerykański krem maślany. Sprawdza się doskonale do dekorowania babeczek i tynkowania. Jego główną zaletą jest to, że nie potrzebuje wybielania – z uwagi na zawartość sporej ilości cukru pudru jest naturalnie biały, więc jest super wyborem do białych tortów. Druga jego wielka zaleta to odporność na temperaturę i czynniki zewnętrzne: to krem idealny, gdy macie w planie imprezę plenerową!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
20 minut
24 babeczki
Do dekoracji babeczek
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 4 / 5. Ilość głosów 2213
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
2 Responses
Czy ten krem też się nadaje do przekładania blatów? Jest wiele amerykańskich filmików gdzie składają tort kremem maślanym ale nigdzie nie ma przepisu na niego a wydaje się ciekawy, gęsty, stabilny l, szybki.
Nadaje się ale osobiście nie używam go nigdy do przekładania blatów. Jest naprawdę mocno słodki. Dla mnie jest on idealną alternatywą do tynkowania i dekoracji na ciepłe dni i na imprezy w plenerze. Do przekładania blatów, jeśli ma być krem maślany to używam krem szawjcarski na bezie – ma inna, delikatniejszą teksturę i uważam, że mimo iż również jest słodki, to jednak mniej niż maślany krem amerykański.