Struktura na torcie, czy inaczej faktura – to po prostu różnego rodzaju wykończenie powierzchni tortu. Struktury możemy wykonać używając przeróżnych mediów: ganache czekoladowego, kremu maślanego, papieru waflowego, cukrowego, posypek, szablonów i tak dalej.
Struktura na torcie to doskonały sposób na minimalistyczne wykończenie i często może być jedyną użytą dekoracją. Torty ozdobione w ten sposób są nowoczesne i przyciągają uwagę. Struktura nie wymaga nawet urozmaicenia kolorystycznego – w wersji monochromatycznej wygląda równie pociągająco.
Nasza wspaniała ekspertka od czekolady, Bożena Furdal przygotowała tutorial jak zrobić ciekawą strukturę przy użyciu ganache. Jak zawsze u Bożeny możemy liczyć na jasne, klarowne szkolenie i świetne zdjęcia. Pokazaną technikę można zastosować także w pracy z kremem maślanym.
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!