Szukaj
Zajączek z masy cukrowej

Zajączek z masy cukrowej

Zajączek z masy cukrowej przyda nam się szczególnie w okresie Wielkanocy, ale oczywiście nie tylko. Na pewno idealnie wpasuje się do koszyczka, czy jako dekoracja świątecznego stołu, ale jest tak uroczy, wzruszający i słodki, że zrobi furorę także na tortach dla dzieci, czy na baby shower.

Nasza ekspertka od ślicznych dekoracji Jowita Woszczyńska pokaże, jak przygotować zajączka z masy cukrowej i podpowie, jak można osiągnąć tak uroczy efekt. Bez wątpienia figurkę można delikatnie zmodyfikować, dopasować kolorystycznie do okazji czy reszty dekoracji.

Wielkanoc bez zajączków się w ogóle nie liczy, przygotujcie więc masę cukrową i zaplanujcie udział w sesji na żywo z Jowitą!

Jowita Woszczyńska
Jowita Woszczyńska

O autorze

Jowita swoją pasję i miłość do cukiernictwa rozpoczęła w 2014 roku w Cukierni Sowa. Jest samoukiem i zajmuje się sugarcraftingiem od 6 lat. W 2017r zajęła I miejsce w Mistrzostwach Polski w Dekoracji Tortów Expo Sweet. Wygrana umożliwiła jej start w Mistrzostwach Świata w Dekoracji tortów w Mediolanie, gdzie zdobyła brązowy medal. W lutym 2018 roku była członkiem jury w Mistrzostwach Europy w Dekoracji tortów Expo Sweet. W 2019 obroniła tytuł Mistrza Polski w dekoracji tortów, co ponownie zagwarantowało jej możliwość reprezentowania Polski na Mistrzostwach Świata w Mediolanie, gdzie tym razem zdobyła złoto i tytuł Mistrza Świata w dekoracji tortów!W 2020 Jowita została jedną z finalistek Słodkich Oskarów Akademii Tortu w kategorii Osobowość Roku!

Czego się nauczysz

Jakiej masy cukrowej użyć do modelowania figurki
Jakich narzędzi użyć do zrobienia figurki z masy cukrowej
Jak zrobić zajączka z masy cukrowej

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Narzędzia

Rozdziały tutorialu

Narzędzia i materiały
01:10
Głowa zajączka
07:17
Tułów
17:28
Nogi
18:44
Oczy
23:51
Rączki
45:52
Uszy
47:45

Jak zrobić zajączka z masy cukrowej

Przydatne uwagi

Gramatura

  • Uszy 8g x2
  • Głowa 55g
  • Tułów 45g
  • Ręce 3g x2
  • Nogi 7g x2

Wysokość figurki 11cm

  • Nasz zajączek z masy cukrowej ma przypudrowane policzki. Można użyć dowolnego barwnika pudrowego.
Zajączek z masy cukrowej

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Co upiec na Wielkanoc
Co upiec na Wielkanoc
Która masa cukrowa jest najlepsza
Która masa cukrowa jest najlepsza?

Przypnij na pinterest

Zajączek z masy cukrowej

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

Dodaj komentarz

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl

Artykuły

Reklama

Dodaj swoje zdjęcie

Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.

Załóż konto

Załóż darmowe konto

1
Dane
2
Tel.
3
Adres
4
Email
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto *
Państwo *
Skąd dowiedziałaś się o Akademii Tortu? *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ