
Wielkanocny tort z zajączkami
Wielkanoc nie obroni się bez zajączków, zajączki są absolutnie obowiązkowe! Kojarzą się z wiosną, budzącą się przyrodą i – rzecz jasna – z prezentami.
Nasze zajączki są puszyste, mięciutkie i pluszowe, czyli dokładnie takie, jakie powinny być. W czułych objęciach i pastelowych kolorach, budzą same najlepsze uczucia. Wielkanoc jest świętem budzącego się do życia świata, przepełnia ją radość, nadzieja, energia, bomba motywacji do działania!
Dwa czułe, puszyste zajączki, kilka kwiatków i jajeczek – Wielkanocny tort idealny!
O autorze
Spis treści
Czego się nauczysz
Narzędzia, których potrzebujesz
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Jak zrobić Wielkanocny tort z zajączkami
Przydatne uwagi
- Figurki i ozdoby z masy cukrowej można przygotować z dużym wyprzedzeniem. Wystarczy zabezpieczyć je, wkładając do pojemnika, na przykład kartonika, i schować w ciemnym, suchym miejscu. Figurek z masy cukrowej nie przechowujemy w lodówce!
- Do przygotowania figurek z masy cukrowej bardzo pomocne są atrapy tortów. Atrapa styropianowa wielkości tortu, na którym będzie ustawiona figurka, pomoże nam ją przygotować w odpowiednim rozmiarze. Dzięki atrapie będziemy widzieć jak duża lub mała powinna być.

Reklama
Przypnij na pinterest

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Reklama
Dodaj swoje zdjęcie
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Załóż darmowe konto
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ