
Tort ze skrzatem
Zimowy, świąteczny okres to czas pełen pośpiechu i piętrzących się obowiązków, list zadań, zakupów i obaw, czy się zdąży. A ponad to wszystko jest to też czas wzruszeń, spotkań, gościnnych, pachnący domów i długich rozmów przy resztkach zalegających stół, kiedy dzieciaki śpią już, ściskając prezenty przez sen.
Skrzaty mogą nam się przydać w obydwu odsłonach grudnia 🙂
Kto by nie chciał mieć do pomocy dwunastu domowych pomocników przed Wigilią? Ten do mielenia maku, tamten do siekania warzyw, ten do wyciągnięcia z karpia ości, tamten do mycia okien. A w roztaczaniu świątecznego klimatu też nie mają sobie równych. Zresztą popatrzcie tylko na tego kolesia w śniegu. Czy nie chce się od razu zawinąć w koc i napić gorącej czekolady, oglądając rodzinne zdjęcia?
W tym tutorialu Ania Kowalik pokaże Wam jak przygotować tort z takim właśnie Skrzatem!
O autorze
Spis treści
Narzędzia, których potrzebujesz
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Masa cukrowa do powlekania tortów:
- biała
- czarna
- czerwona
- zielona
- szara
- cielista
Barwniki spożywcze
Pyłki:
- niebieski
- różowy (policzki, nos)
Woda
Jak zrobić tort ze skrzatem
Przydatne uwagi
- Figurki z masy cukrowej można przygotować z wyprzedzeniem. Wystarczy je przechować w suchym, ciemnym miejscu.

Reklama
Artykuły, które mogą Ci się przydać
Przypnij na pinterest

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Reklama
Dodaj swoje zdjęcie
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Załóż darmowe konto
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ