O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Tort hamburger

Tort 3D w kształcie hamburgera –W tym tutorialu pokażę wam jak przygotowałam tort hamburger! Zaczniemy od przygotowania podstawki na wzór biało-czerwonej ceraty, która do dzisiaj, najczęściej  przyozdabia stoły w tradycyjnych amerykańskich restauracjach typu Diner. Zobaczycie jak zrobić realistycznie wyglądające warzywa z masy cukrowej takie jak cebula, pomidory i sałata. Pokażę wam jak wyrzeźbić z biszkoptu bułkę do hamburgera, jak ją otynkować, pokryć masą cukrową a następnie pomalować tak aby przypominała prawdziwą bułkę!

Do przygotowania niektórych dekoracji użyliśmy isomaltu. W tym tutorialu możecie zobaczyć jak przygotować isomalt. Zapraszamy was też do obejrzenia sesji na żywo z Beatą Khoo, która pokazała nam podstawy pracy z isomaltem. Przyda wam się też podstawowa umiejętność użycia aerografu spożywczego, którą przedstawiliśmy w tym tutorialu.

Zapraszam!

Czego się nauczysz

Jak przygotować podkładkę z kratką z masy cukrowej pod tort.
Jak wyrzeźbić poszczególne części hamburgera z biszkoptu.
Jak otynkować i pokryć masą niestandardowe kształty.
Jak pomalować realistyczne detale na torcie.
Jak przygotować realistycznie wyglądające warzywa.
Jak zrobić frytki.
Jak zrobić frytki z keczupem w miseczce.

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email