Pinokio z masy cukrowej

Pinokio z masy cukrowej jest przeuroczą dekoracją na urodzinowy tort dla dziecka. Budzi przyjemne skojarzenia, bez trudu da się uzupełnić drobnymi dekoracjami, a nawet solo zaprezentuje się świetnie! W tym tutorialu Ania Kowalik pokaże Wam jak zrobić figurkę Pinokio z masy cukrowej.

Przygody Pinokia uczą nas i bawią już 140 lat! Choć bajka powstała w zupełnie innym świecie, niż współczesny, w ogóle nie straciła na aktualności. Dzieci wciąż chętnie słuchają historii pajacyka, który chciał zostać prawdziwym chłopcem i nieostrożnie wpadał w rozmaite tarapaty.

Postać Pinokia jest częścią naszej kultury, języka, skojarzeń i wciąż inspiruje! Kojarzy nam się z dzieciństwem, psotami, podążaniem do dobrego celu wbrew wszelkim trudnościom i całkiem nam bliskim popełnianiem błędów…

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

O autorze

Przygode z tortami rozpoczęła kilka lat temu. Jest to jej hobby i sposób na relax. Wciąż doskonali swoje umiejętności a hobby przerodziło się w pasję. Zdobyła już liczne nagrody na konkursach dekoracji tortów – między innymi złoty medal w kategorii figurek i Best in Class na Cork Sugarcraft Show w Irlandii. Złoty i srebrne medale na konkursie Cake International w Anglii. Aktywnie bierze udział w konkursach dekoracji tortów w Wielkiej Brytanii i Irlandii a jej prace publikowane są w branżowych magazynach. Preferuje prace „z wolnej ręki” gdzie może dać upust swojej wyobraźni. Najbardziej lubi modelowanie figurek. Od tego roku jest również ambasadorem marki By Bora Sugar Paste. Mieszka w Tralee, w Irlandii, gdzie prowadzi pracownię tortów artystycznych: Sweet Creations by Ania.

Narzędzia i materiały, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Brak plików do pobrania.

Jak zrobić figurkę Pinokia z masy cukrowej

Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej
Pinokio z masy cukrowej

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Przypnij na pinterest

Pinokio Pin

Dołącz do Akademii Tortu!

AkademiaTortu-LogoRound.png

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu