Skrzat
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Jak zrobić skrzata z masy cukrowej

Tort z zasady ma być przede wszystkim słodki od środka. Kształt i dekoracja czasem stają po drugiej stronie skali – mamy wszak jubilatów bardzo poważnych, mroczne nastolatki z grzywkami na oczach, czy surowych biznesmenów pod krawatem.

Często jednak tort bywa słodki także i „na oko”. Torty dla dzieci, dla dorastających panienek i panien całkiem dorosłych, ale romantycznych, torty walentynkowe, czy z okazji zaręczyn, rocznicowe i z wyrazami miłości – wszystkie one potrzebują delikatnej i uroczej dekoracji.

Zabawny, rozkoszny skrzat z masy cukrowej z serduszkami jest kwintesencją takiego wykończenia. Jest słodki, wzruszający i pełen czułości. Od razu serce topnieje.

W tym tutorialu, Ania Kowalik, pokaże Wam jak przygotować figurkę skrzata z masy cukrowej jako topper na tort.

Przygode z tortami rozpoczęła kilka lat temu. Jest to jej hobby i sposób na relax. Wciąż doskonali swoje umiejętności a hobby przerodziło się w pasję. Zdobyła już liczne nagrody na konkursach dekoracji tortów – między innymi złoty medal w kategorii figurek i Best in Class na Cork Sugarcraft Show w Irlandii. Złoty i srebrne medale na konkursie Cake International w Anglii. Aktywnie bierze udział w konkursach dekoracji tortów w Wielkiej Brytanii i Irlandii a jej prace publikowane są w branżowych magazynach. Preferuje prace „z wolnej ręki” gdzie może dać upust swojej wyobraźni. Najbardziej lubi modelowanie figurek. Od tego roku jest również ambasadorem marki By Bora Sugar Paste. Mieszka w Tralee, w Irlandii, gdzie prowadzi pracownię tortów artystycznych: Sweet Creations by Ania.

Spis treści

Skrzat z masy cukrowej

Materiały, których potrzebujesz

Skorzystaj z rabatów u naszych partnerów

Poprzedni
Następny

Tutorial

Tutoriale o podobnej tematyce

Jeśli masz jakieś wątpliwości odnośnie tutorialu, skorzystaj z czatu i nie bój się zapytać!

Podoba Ci się? Udostępnij!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Zobacz najnowsze tutoriale i przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Akademia Tortu O mnie


O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!




Dołącz do Akademii Tortu!

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!





Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu





Nie możesz doczekać się nowych tutoriali?

Zapisz się na Newsletter, a dowiesz się o nowo dodanych materiałach w pierwszej kolejności! A jeżeli ci się znudzi, wypiszesz się jednym kliknięciem.

Logowanie

Dołącz do nas!

Akademia Tortu to miejsce dla wszystkich - dla amatorów, zaawansowanych i totalnie wkręconych w tortowanie! Subskrybując zyskujesz dostęp do wszystkich archiwalnych i nowych tutoriali, sztuki tajemnej, czyli porad i trików, sesji na żywo, rabatów w partnerskich sklepach i naszej wspaniałej facebookowej grupy wsparcia!