20% OFF

Kod: BF2020

Dni
Godziny
Minuty
AkademiaTortu-EasterTeddyBG
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Jak zrobić figurkę misia z masy cukrowej

Po dobrych paru latach doświadczenia w branży mam już spory dystans do tematyki dekoracji, jakiej oczekuje ode mnie klient. Przerobiłam w tym czasie wszystkie możliwe kreskówki, seriale i hity kinowe, dyscypliny sportowe i hobby i powiem Wam, że zawsze najwięcej przyjemności sprawiają pluszaki!

Pluszaki przenoszą nas do krainy słodkiego dzieciństwa, kiedy ukochany misiek był najlepszym przyjacielem, powiernikiem i coachem. Sami też chętnie obsypujemy dzieciaki pluszakami, a torty z takimi dekoracjami budzą powszechny zachwyt.

Jak wykonać takiego misiaka z masy cukrowej nauczy nas sama mistrzyni świata w dekoracji tortów Jowita Woszczyńska! Opowie, jaka masa cukrowa jest najlepsza do takiego projektu i zdradzi sekrety techniki, którą możemy wykorzystać do masowej produkcji króliczków, piesków, kotków i innej zwierzyny!

Jowita swoją pasję i miłość do cukiernictwa rozpoczęła w 2014 roku w Cukierni Sowa. Jest samoukiem i zajmuje się sugarcraftingiem od 6 lat. W 2017r zajęła I miejsce w Mistrzostwach Polski w Dekoracji Tortów Expo Sweet. Wygrana umożliwiła jej start w Mistrzostwach Świata w Dekoracji tortów w Mediolanie, gdzie zdobyła brązowy medal. W lutym 2018 roku była członkiem jury w Mistrzostwach Europy w Dekoracji tortów Expo Sweet. W 2019 obroniła tytuł Mistrza Polski w dekoracji tortów, co ponownie zagwarantowało jej możliwość reprezentowania Polski na Mistrzostwach Świata w Mediolanie, gdzie tym razem zdobyła złoto i tytuł Mistrza Świata w dekoracji tortów! 

W 2020 Jowita została jedną z finalistek Słodkich Oskarów Akademii Tortu w kategorii Osobowość Roku!

Czego się nauczysz?

Uzyskasz wiedzę na temat podstaw i wielu dodatkowych, ciekawych trików, które ułatwiają życie! 

Rozdziały tutorialu

  • Przygotowanie foremek do pralin. 01:49
  • Temperowanie czekolady. 16:29
  • Przygotowanie pralin. 26:23
  • Temperowanie czekolady białej. 51:00
  • Przygotowanie tabliczek czekolady. 1:20:00

Obejrzyj materiał szkoleniowy

Tutoriale o podobnej tematyce

Przypnij na Pinterest!

Jeśli masz jakieś wątpliwości odnośnie tutorialu, skorzystaj z czatu i nie bój się zapytać!

Podoba Ci się? Udostępnij!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Zobacz najnowsze tutoriale i przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Akademia Tortu O mnie


O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!




Dołącz do Akademii Tortu!

Logo akademia tortu

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!





Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu





Nie możesz doczekać się nowych tutoriali?

Zapisz się na Newsletter, a dowiesz się o nowo dodanych materiałach w pierwszej kolejności! A jeżeli ci się znudzi, wypiszesz się jednym kliknięciem.

Logowanie

Dołącz do nas!

Akademia Tortu to miejsce dla wszystkich - dla amatorów, zaawansowanych i totalnie wkręconych w tortowanie! Subskrybując zyskujesz dostęp do wszystkich materiałów!