fbpx
Jak zrobić jadalny tiul

O autorze

Taka czorno dziołcha ze Śląska. Na co dzień mama 8-letniej Sandry a po fachu torciara. Robi torty i słodkości od 6 lat, od 3 lat prowadzi pracownię tortów artystycznych, Torty Shine, w Rybniku. Od niedawna również ambasador firmy Dorosiowe Ranty. Swoją tortową przygodę zaczęła od spełniania swoich ciążowych zachcianek. Kocha tynkować i dekorować śmietaną, przez kilka pierwszych lat dekorowała tylko nią. Dopiero pod wpływem koleżanek po fachu zaczęła wprowadzać masę maślaną i dekoracje z masy cukrowej.
Jak zrobić jadalny tiul

Jak zrobić jadalny tiul

Jadalny tiul – czy ktoś jeszcze o nim nie słyszał? Moda na jadalny tiul zaczyna się już wyraźnie rysować i pojawia się coraz więcej inspiracji tym niebywale uroczym medium. Torty nim ozdobione robią już furorę! Zaczynają też pytać o niego klienci. 

Jadalny tiul to przetworzony papier waflowy, który już dobrze znamy. Z papieru waflowego robi się kwiaty, płatki i inne dekoracje. Jest delikatny, zwiewny, przezroczysty i bardzo plastyczny. Nie jest twardy, łatwo się go modeluje. Torty z jego wykorzystaniem są przepiękne! Bardzo kobiece i pełne uroku. Oczywiście można go farbować na dowolne kolory, używać z dowolnymi innymi technikami i strukturami – na wszystkim wygląda dobrze. 

Nasza prymuska, Edyta, przygotowała już pierwszy tutorial, w którym pokazuje, jak obchodzić się z jadalnym tiulem. Serdecznie polecamy!

Czego się nauczysz

Jak zrobić jadalny tiul

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Galeria

Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!

Beata Mielcarek
Anna Czerepińska
Edyta Pałka
Beata Mielcarek

Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ

Przypnij na pinterest

Jak zrobić jadalny tiul pin