Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Jadalny tiul – czy ktoś jeszcze o nim nie słyszał? Moda na jadalny tiul zaczyna się już wyraźnie rysować i pojawia się coraz więcej inspiracji tym niebywale uroczym medium. Torty nim ozdobione robią już furorę! Zaczynają też pytać o niego klienci.
Jadalny tiul to przetworzony papier waflowy, który już dobrze znamy. Z papieru waflowego robi się kwiaty, płatki i inne dekoracje. Jest delikatny, zwiewny, przezroczysty i bardzo plastyczny. Nie jest twardy, łatwo się go modeluje. Torty z jego wykorzystaniem są przepiękne! Bardzo kobiece i pełne uroku. Oczywiście można go farbować na dowolne kolory, używać z dowolnymi innymi technikami i strukturami – na wszystkim wygląda dobrze.
Nasza prymuska, Edyta, przygotowała już pierwszy tutorial, w którym pokazuje, jak obchodzić się z jadalnym tiulem. Serdecznie polecamy!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Masa cukrowa
Barwniki spożywcze
Pozostałe
15 minut
1 porcja
Papier waflowy
UWAGI
Masa wystarcza na ok 6 większych płatków.
Tiul na następny dzień jest bardziej giętki i można go gnieść, tworzyć różne dekoracje na tort. W lodówce pod wpływem wilgoci nie zmienia swojej struktury, nic się z nią nim dzieje.
Wypróbujcie tą metodę, zobaczcie jak Wam się z nią pracuje.
A oto inne sposoby na tiul:
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Dołącz do nas już dzisiaj!
5 Responses
Ile gliceryny, ile wody, ile papieru, na jak mocno rozganej patelni?
Już dodaliśmy na stronie 🙂
Test
Czy można tiul położyć bezpośrednio na tynk masło z bezą?
Można ☺️